Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich.
Zabieram się wreszcie do regeneracji wtrysków i pytanie moje jest takie: na co zwrócić uwagę przy całej operacji związanej z wyjęciem i włożeniem wtrysków, czy robić też pompę wtryskową i listwę.Może coś jeszcze.
I jeszcze jedno.
Regeneracje będzie robiła firma z Sochaczewa czy ktoś z kolegów już u nich regenerawał wtryski, ewentualnie gdzie w okolicach Warszawy lub Łodzi może ktoś polecić firmę ,która się tym zajmuje.
_________________ Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 14:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 10:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Cze 17, 2010 11:25
Miras31 napisał/a:
na co zwrócić uwagę przy całej operacji związanej z wyjęciem i włożeniem wtrysków
1. Na pewno aby jakieś paprochy nie powpadały w miejsce wtrysków a tym samym do głowicy.
2. Zakładając wtryskiwacze zakładasz nowe podkładki. Nie stare.
3. Sprawdź i ewentualnie załóż nowe przewody przelewowe bo po paru latach parcieją.
a ja znalazłem właśnie po 600, choć na razie nie potrzebuję wymieniać
http://allegro.pl/item108...iwacz_nowy.html
wniosek jeden: pytać i dużo szukać przed zamawianiem części.
nie czyść wtrysków sam bo nie zrobisz tego porządnie, jak coś na śląsku mogę załatwić czyszczenie na wysokim poziomie benzyny i diesla na sprzęcie boscha i nie tylko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum