Jak Ci skrzypi sprzeglo to bedziesz mial to co mi sie dzisiaj trafili tez mi chwile przed tym skrzypialo, rozwalilo sie lozysko oporowe i auto unieruchomione w srodku wroclawia. Polecam zobaczyc czy lozysko nie jest zuzyte i czy kiedys jak ktos wymienial sprzeglo na przykad nie zalozyl czegos zle.
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
ale mi skrzypi juz tak 3 lata a sprzeglo z dociskiem i lozyskiem juz zmienialem, lozysko oporowe moze to inna rzecz nie wiem ale przy zmianie sprzegla zmienialem 3 rzeczy - znaczy sie komplet nie wydaje mi sie by zle bylo zmontowane bo jezdze juz rok i wszystko ok procz skrzypienia (przed zmiana sprzegla tez mi skrzypialo) po prostu po nagrzaniu sie silnika zaczyna skrzypiec
Może skrzypi to ramię/widełki które rozłącza sprzęgło,posprawdzaj jeszcze wszystkie części ruchome w okolicach pedału sprzęgła,sprężynę pompę oraz pod maską w okolicy wysprzęglika,może wystarczy jakiś element przesmarować np. teflonem .Ale jeśli jest to na tyle uciążliwe i głośne ze jak wspomniałeś nawet na skrzyżowaniu daje o sobie znać i to słychać to może być coś poważniejszego np z łożyskiem wyciskowym.
u mnie ten problem wystepuje tylko w upalne dni jesien zima mam spokoj ale wiosna i lato skrzypi i to pewnei to samo choc jak kupielem autko dopiero po dwoch latacha sie tak zrobilo(a sprzeglo wymienialem) ktos juz pisal na forum i ma ten sam problem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum