Niestety lista szczęśliwców z HGF powiększyła się, więc na wszelki wypadek po czterech latach urzytkowania , chciałem sprawdzić numery silnika i tu niespodzianka... Powinno być 14K4F a jest 1...K4F Ktoś chyba robił jakiś przewał i zlikwidował brakującą cyferkę. Zrobiłem zdjęcie i prawdopodobnie jest tam 6 a nie 4... Jak zweryfikować jaki to silnik? Znalazłem ten temat na forum ale niestety nie wiem jaki skok tłoka ma silnik 1,4 a jaki 1,6... Może ktoś pomoże bo nie wiem do jakiego kupować części
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 27, 2010 18:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
części do na prawy HGFu będą takie same przy 1,4 jak przy 1,6
Skok w obu wypadkach jest taki sam, różnią się tylko średnice cylindrów (75mm w 1,4; 80mm w 1,6). Jak będziesz miał zdjętą głowicę, to możesz sobie sprawdzić
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum