Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
wiecie może jakie są obiawy zużytej przekładni kierowniczej??bo mam już z przodu całe nowe zawieszenie i nadal słysze takie grzechotanie na nierównościach...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 14:10, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 18:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Cze 28, 2010 18:58
Przerabiałem temat przekładni w związku ze stukaniem zawieszenia. Temat poruszałem tu http://forum.roverki.eu/v...p=403926#403926 i nic nie pomogło. Mimo delikatnych luzów i ich skasowaniach odgłosy w prawym kole nie zmieniły się prawie wcale.
Objawy - luzy poprzeczne, stuki podczas ruszania kierownicą, wycieki.
Apples a gdzie byłeś na diagnostyce?? Ja szukam kogoś dobrego. Byłem kiedyś na Hutnczej w TOSIe chyba czy coś takiego ( tym kolo neste24) ale tam to tragicznie mi zdiagnozowali
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 14:36
Grzesiek_Gdynia napisał/a:
Apples a gdzie byłeś na diagnostyce??
Tym razem w Orłowie obok ASO Citroena. Dokładnie jest to ten sam teren. Salon masz po lewej po prawej serwis Citroena, apo środku stacja diagnostyczna. Starzy fachowcy jeszcze z czasów TOS.
Byłem kiedyś na Hutnczej w TOSIe chyba czy coś takiego ( tym kolo neste24) ale tam to tragicznie mi zdiagnozowali
Byłem w jednym i drugim. Nie za bardzo chciało im się przyłożyć do sprawdzenia.
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 09:15
A jakas firme regenerującą zawieszenia mozesz polecic ?:)
Ogólnie żadną. Osobiście wydaje mi się że lepiej dopłacić 100zł i mieć nowy wahacz. W Gdańsku na ul. Prusa z tego co pamietam to chcieli ok. 100zł. za 1 sworzeń.
Co chcesz dokładnie regenerować?
Ja najpierw musze jechac na wstrzęsiarke bo juz u mnie to nie wesolo jest z zawieszeniem. Najgorzej jak wjade w dziure i dodaje gazu to na kierownicy mi lata cos i wpada w wibracje wiec pewnie sie na regeneracje przekładni załapie i narazie to zbieram informację co gdzie i jak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum