Wysłany: Sro Cze 30, 2010 09:55 [R200 1.6 1998r] Problem z otwarciem szyby
Witam,
otóż mam problem z szybą od strony pasażera (przednią), jest elektryczna i niestety z dnia na dzień, bo jeszcze wczoraj się normalnie otwierała, dzisiaj odmówiła współpracy i nie chce się otworzyć, co może być nie tak i co należy poprawić/zrobić, aby wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 30, 2010 09:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
opcje są dwie:
1. albo napęd szyby odmawia posłuszeństwa,
2. szyba jest montowana do mechanizmu na plastikowach "trzymadełkach" jeśli jedno pęknie to szyba nie chodzi równo po prowadnicach i zacina sie
Witam,
w R420DI mam następujący problem:
Przednie okno pasażera nie otwiera się. Przy czym przy wizycie u mechanika okazało się że silnik okna działa.
I tutaj mam problem gdzie szukać usterki skoro silnik działa tylko nie dostaje napięcia???
Zaznaczam że dzień przed awarią okno działało bez żadnych zarzutów.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 07:26
-BEST- na początek warto sprawdzić bezpieczniki. Niewykluczone także, że uszkodził się moduł sterowania szybą bądź wyłącznik. Niestety na odległość nie da się tego sprawdzić. Pozostaje wziąć miernik i posprawdzać lub oddać do elektryka.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
-BEST- na początek warto sprawdzić bezpieczniki. Niewykluczone także, że uszkodził się moduł sterowania szybą bądź wyłącznik. Niestety na odległość nie da się tego sprawdzić. Pozostaje wziąć miernik i posprawdzać lub oddać do elektryka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum