Wysłany: Pią Lip 02, 2010 18:02 [R7] Klima śmierdzi...
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
witam... jak w temacie, a mianowicie kiedy tylko załączę AC to wyłanie się nieprzyjemny zapach, nie jest to tragedia, ale niejednokroc kiedy sie tylko zapomnialem i zalaczylem klime, rozbolala mnie od tego glowa!! czy wie ktos czego to moze byc powodem i jak to rozwiazac najwazniejsze... pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 14:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 18:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam... jak w temacie, a mianowicie kiedy tylko załączę AC to wyłanie się nieprzyjemny zapach, nie jest to tragedia, ale niejednokroc kiedy sie tylko zapomnialem i zalaczylem klime, rozbolala mnie od tego glowa!! czy wie ktos czego to moze byc powodem i jak to rozwiazac najwazniejsze... pozdrawiam
Wymienić filtr pyłkowy i odgrzybić najlepiej przez ozonowanie w sewisie klimatyzacji
Apropo... W moim R75 ostatnio pojawił się dość nieprzyjemny zapach, ale tylko po dłuższym postoju. Po włączeniu klimy z nawiewów leci bezwonne powietrze i przykry zapach po pewnym czasie jazdy ulatnia się, by powrócić ponownie po kilku godzinach postoju.
Czy odgrzybianie da tu efekt? czy szukać ogniska smrodu gdzie indziej?
0l0, wydaje mi się, że smrodek jak najbardziej będzie się pojawiał po postoju, ponieważ jak klimatyzacja nie chodzi, to te wszystkie smrody na parowniku się "odmrażają" .
instpud, następnym razem zanim założysz temat, proszę użyć funkcji "szukaj" i sprawdzić czy już takiego tematu na forum nie było. Akurat o klimatyzacji mowa była wielokrotnie .
albo kupić w markecie coś takiego w sprayu co daje zadowalający efekt na jakiś czas
Tylko R75 ma mały feler i łatwo zalać komputer jak się przesadzi z pianką. A ozon może wychodzi drożej ale i daje lepsze efekty bez ryzyka zalania komputera.
_________________ Pozdr.
Dukat11
Ostatnio zmieniony przez dukat11 Pią Lip 02, 2010 22:01, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum