Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
po wymianie sprzęgła po przejechaniu 50 km oświeciła mi się poduszka czy może to być związane z wymianą sprzęgła rozłączyłem kleme z aku ale to nic nie dało
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 14:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 15:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Właśnie sa pod siedzeniem żółte kostki są do poduszek a niebieskie od napinacza
[ Dodano: Nie Lip 04, 2010 19:01 ]
zalecam podociskać konektory bo lubią wariować, ja mam swoje kostki unieruchomione tasiemkami pod siedzeniem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
A ja odwrotnie tzn. przeciąłem opaski przytrzymujące kable tzn. były zbyt napięte i lampka poduszek przestała świecić.
to pozaciskaj konektory popraw styk i z powrotem przymocuj tak żeby kable nie były napięte w żadnej ze skrajnych pozycji fotela. Z tymi kostkami nie ma żartów bo mogą wystrzelić napinacze albo poduszki przez te kostki.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
No właśnie-żeby nie były napięte- ale u mnie jeszcze poprzedni właściciel w Niemczech w serwisie zapłacił (bo mam fakturę) za dodatkowe zamocowanie kabli pod fotelami. Z tego powodu bardzo często po przesunięciu fotela pasażera zapalała się lampka poduszek. Przeciąłem te opaski i jak ręką odjął-lampka przestała się zapalać. Kable muszą się układać swobodnie a poprzednio były naprężone co dawało jakiś fałszywy impuls.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum