witam
czeka mnie zmiana chłodnicy klimatyzacji i w związku z tym mam pytanie - czy przy chłodnicy sa jakieś uszczelki/oringi? Jesli tak to czy można wstawić zwykle oringi dostępne w sklepie hydraulicznym czy do klimy sa jakies specjalne? Pytam bo jestem teraz w miejscu gdzie skąpa ze sklepami motoryzacyjnymi a klima padła
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 21:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A no widzisz, sezon jest i takie ceny beda teraz, ja 2 miesiace temu uzupelnialem klime i placilem 100 zl za uzupelnienie oraz za 2 oringi 10 zl, okazalo sie ze teraz po 2 miesiacach padla chlodnica i tez musialem napelnic bo wszystko ucieklo, tylko ze teraz 200zl za uzupelnienie i 10zl za oring za sztuke...
A wracajac do tematu to nie sa zwykle oringi, zapewniam cie. Pozdrawiam.
dobry klimaludek dobierze Ci oring jak pokazesz mu swoj stary a rozmiar musi zgadzac sie co do mm wiec nie wiem. Mi dorzucil gratis i wcale nie doliczyl do ceny wymiane tych oringow bo montowal osuszacz >koszt 50zl.
watpie z wymiana to pewnie ze 400zl
Wczoraj liczylem sobie ile bym musial dac gdybym chcial wymienic wszystkie oringi w klimie - tyle co dobry kompresor do klimy
No ale nic - dzis podjade do cywilizowanego serwisu i kupie w normalnej cenie
[ Dodano: Sro Lip 07, 2010 11:52 ]
kopiłem w innym serwisie oringi po 5 zl
bylem nabić klimę i jest ok, tylko zastanawia mnie ile tego czynnika powinno sie wpakować w układ? Mi wsadził 630 - w książce dla rovera 45 tyle bylo podane ze od 620-630 a caly proces nie licząc sprawdzanie na szczelność trwał ok 15-20 sekund - tak szybko sie nabija klimę?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 108 Skąd: Lublin
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 00:06
Jeśli bez sprawdzania szczelności to raczej tak. Ten test na automatach to i tak pic na wodę.
Miałem nieszczelność na złączce do napełniania i dwa razy klima szczelna, a czynnik po 2 tygodniach uciekał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum