Wysłany: Sob Lip 03, 2010 12:46 [220 SDI '98] Cóż to jest? (foto)
Dziś zauważyłem, że nie mam podpiętych 2 przewodzików do tego czegoś co znajduje się koło zbiorniczka wyrównawczego (jakiś zawór o ile pamiętam). Proszę napiszcie do czego to służy i czy wogle kupie te przewodziki do niego, czy je jakoś reperować? Dzięki za wszelkie informacje.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 12:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a ja zauważyłem .... bez EGR silnik dłużej sie rozgrzewał ... przez to nawet niepotrzebnie termostat wymieniałem. Podpiąłem EGR i wszystko wróciło do normy.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 13:16
Wiadomo, że jak wsiądzie się do auta i jedzie bez zatrzymywania (wrzucania na luz), to nie będzie różnicy, bo EGR nie będzie pracował, ale na postoju, na światłach lub w korku na pewno przyspieszy nagrzewanie.
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 13:23
To i ja się podepnę pod temat. Skoro bym odpiął EGR, to co oprócz w/w dłuższego rozgrzewania silnika sie stanie Co się zmieni jeszcze?? Czy będzie to miało znaczący wpływ na jazdę, przyspieszenie, spalanie itd.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 13:29
Jugol napisał/a:
To i ja się podepnę pod temat. Skoro bym odpiął EGR, to co oprócz w/w dłuższego rozgrzewania silnika sie stanie Co się zmieni jeszcze?? Czy będzie to miało znaczący wpływ na jazdę, przyspieszenie, spalanie itd.
Zakładając, że EGR jest sprawny, to po jego odpięciu powinno być delikatnie wyższe spalanie na biegu jałowym. Innych zmian nie powinno być.
Więc szarpanie,brak reakcji na gaz,potrafi zgasnąć,to normalne objawy jego awarii?Powiedziano mi że trzeba ustawić kąt wtrysku i nie wiem co zrobić,może ktoś doradzić
No właśnie musze te wszystkie rzeczy posprawdzać,tylko nikt nic nie pisał o tym "map sensorze" a stwierdziłem że gdy odpinam mu wężyk to równo pracuje silnik a gdy go zakładam zaczyna szarpać,skaczą obroty itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum