Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam!
Mój problem polega na tym ze zamek sam się otwiera;/ Posiadam rovera 620SDi 95r Początkowo myslałem że może zapomnialem zamknąć drzwi, ale gdy zacząłem zwracać na to wiekszą uwage okazało się ze po zamknięciu go wieczorem rano jest otwarty. nie ma to miejsca codziennie ale zdarza sie kilka razy w tygodniu. Macie jakies pomysły??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 00:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 18:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wydaje mi się, że to może być sprawka takich czujniczków znajdujących się przy przy zewnętrznej klamce od drzwi, ale po wewnętrznej stronie karoserii. Musiałbyś rozebrać boczek i przy klamce będziesz widział jak idzie kabelek... tylko nie wiem czy pomoże tylko poruszanie tego, przestawienie, usztywnienie..
Może poczekajmy, aż ktoś potwierdzi
ja w swoim miałem taka przypadłość kiedyś to wiem ze sprawdzałem krańcówki i problem ustał. Z kolei w tatowym escorcie jak walnął siłownik to też sie zamykał i otwierał samoczynnie
Ja bym raczej sprawdził kostkę która idzie do drzwi kierowcy i kostki przy centralce alarmu. A zwłaszcza zielono/biały albo zielono/czerwony (już nie pamiętam dobrze) w większej kostce. Od tego bym raczej zaczął
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 18:38
A w którym miejscu znajdują sie te kostki;> czyżby po lewej stronie kierownicy za tym (malym schowkiem na duperele)?? pod pokrętłem do ustawiania wysokosci swiatel?? A czujniki to chodzi o te które wyswietlają niedomknięcie dzrzwi?? bo jezeli tak to jednego brakuje (prawy tyl)
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Pon Lip 12, 2010 02:05
A ja bym sprawdził, czy któryś z kabli do krańcówki nie zwiera do masy.
W moim byłym już R620 SDi podczas deszczu centralny świrował-otwierał i zamykał jak szalony...
U mnie jak padł siłownik w tylnych prawych drzwiach to też centralny świrował,po wymianie(dzięki Perez ) już jest wszystko ok,dodatkowo przeczyściłem krańcówki i już jest spokój
też miałem taki problem że sie mi centralny sam otwierał,a pózniej wogóle juz nie chciał sie zamykać,więc założyłem nową centralke sterującą i teraz mam problem z głowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum