Wysłany: Pią Lip 16, 2010 13:14 Alpine 9812RR- problem
Witam, mam problem z tym radiem. Raz, że nie pasuje mi wtyk od anteny, a dwa to że nie mam zielonego pojęcia jak upchnąć te wszystkie kable za radiem. Miał ktoś podobny problem? Aha, półkieszeń przymocowac na wkręty czy wsadzić luźno?
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 13:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Aha, półkieszeń przymocowac na wkręty czy wsadzić luźno?
w kieszeni powinny być takie haczyki do zagięcia to co na czerwono zaznaczone u mnie na przykłąd mam pozaginane te haczyki w konsole są tam takie zagłębienia trzyma się lepiej niż na wkrętach a co do wtyku to musisz kupić przejściówkę uniwersaną do anteny to twoje jedyne wyjście
kajox1, ja robiłem troszkę od dupy strony bo kupa kabli (6xRCA, kostki od radia, antena, zmieniara)
1. Wyjęcie całej centralnej konsoli na której jest zegarek itp
2. Ulokowanie radia i ułożenie kabli przy zdjętej konsoli (jest wtedy miejsce żeby włożyć łapę czy to od przodu czy od tyłu radia
3. Założenie konsoli
4. Włożenie półkieszeni
5. Założenie ramki ozdobnej.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
Z Alpine moze byc problem bo miejsca jest za malo ,a ulokowanie RCA(jesli sie uzywa) sprawia ze chyba nie da sie. Mialem Alpine 9880R w aucie ktore sprzedalem i chcialem je przelozyc do Rovera ,pamietam ile sie nameczylem zeby te JVC wsadzic co mam teraz .Po krotkiej probie dalem sobie spokoj, koles doplacil za radio. Moj kolega wycial ramke z tylu radia (Alpine) jak zalozul modol Bluetooh w Civicu 5d bo nie szlo wepchnac radia i wcale nie ma zajetych RCA. Kable trzeba w gore nad radiem jakos upchnac.
greg-si można i tak tylko rozbieranie konsoli to sporo roboty a na dodatek pod radiem jest śrubka, która konsolę trzyma, więc wsadzenie radia a potem konsoli jest.... bez sensu
TomC, ja tej śrubki nad radiem nie przykręcam. Jak pierwszy raz odkręciłem tak jej tam nie będzie. Konsola wystarczająco mocno trzyma się na pozostałych.
Ile czasu zajmuje Ci zdjęcie tej konsoli? Mi 5min nie śpiesząc się (jak nie muszę szukać kluczy).
Ps. Ile ma alpine głębokości? U mnie Clarnet miał 185mm do tego 20mm minimum na kostki od zasilania i inne wystające bzdety (nie licząc kabli które można zagiąć)
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
zrobiłem po swojemu i kupiłem nową kostkę ta którą dostałem do radia ma 1000 wbudowanych gadżetów z których i tak nie będę korzystał i przez to się nie mieściło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum