Wysłany: Sob Lip 17, 2010 10:49 [R214 i 1,4 96] POŁĄCZENIE KABLI ZAPŁONOWYCH
Witam.
Znów mam problemik z kablami zapłonowymi. Jak podłączyć je do kopułki, jaki jest ich układ w roverku. Moglibyście wysłac mi jakiś schemat?
POzdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 10:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na kopułce masz numerki przy gniazdkach kabli. Trzeba przewody podłączyć do każdego z tych numerków od kolejnych świec licząc od pokrywy rozrządu. (pierwsza świeca do gniazda z nrem 1, druga do nru 2, trzecia -3, czwarta-4)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Do cewki idzie wtyczka od komputera której inaczej nie da się podłączyć niż prawidłowo. Z cewki wystaje taki metalowy bolec, na który wsadza się kabel zapłonowy i go do kopułki, a dokładniej to do środkowego wejścia kopułki.
Dalsze rozprowadzenie kabli dostałaś już w innym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum