Wysłany: Sob Lip 24, 2010 12:02 [ROVER 200 1.4 Si 98r] PROBLEM Z WENTYLATOREM !!! CO ZROBIC
WITAM . MAM MAŁY PROBLEM Z WENTYLATOREM A DOKŁADNIE TO PRZYWIOZŁEM ROVERA 200 Z NIEMIEC Z USZKODZONA USZCZELKA POD GŁOWICA 1.4 V8 . WSZYSTKO ZROBIŁEM JAK NALEŻNY SILNIK PALI WSZYSTKO OK. ALE NIE ZAŁĄCZA MI SIĘ WENTYLATOR . WYMIENIŁEM CZUJNIK / TERMOSTAT I DALEJ NIE REAGUJE .A NAJLEPSZE JEST TO ZE JAK ODEPNĘ KOSTKĘ OD CZUJNIKA TO WENTYLATOR SIĘ WŁĄCZA ALE DZIAŁA CAŁY CZAS . JUŻ MI SIĘ POROSTU POMYSŁY SKOŃCZYŁY .
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 12:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tego z komputerem nie sprawdzalem ale dzieki wielkie z podpowiedz . jezeli chodzi o rozgrzanie to napewno sie zagrzał dobrze bo nawet termostat sie otworzył a mam załozony na 88 stopni
88 stopni to jest nic. wentylator się włącza na pierwszym biegu po osiągnięciu przez płyn temperatury 104 stopnie, a drugi przy 112.
A termostat się otwiera przy normalnej temperaturze pracy silnika
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
tego z komputerem nie sprawdzalem ale dzieki wielkie z podpowiedz . jezeli chodzi o rozgrzanie to napewno sie zagrzał dobrze bo nawet termostat sie otworzył a mam załozony na 88 stopni
To że termostat się otwiera to dobrze, ale to nie musi od razu świadczyć, że musi się włączyć wentylator. Musi być bardzo gorąco żeby wentylator w roverkach się włączył. Ten typ tak po prostu mam że bardzo rzadko wentylator chodzi. Myślę że nie masz się czym przejmować.
obroty to moze mały pryszcz. bardziej wnikam w temat wentylatora nawet juz woda mi sie gotowala a wentylator nawet nie zakręcil sie dosłownie jedna wielka niewiadoma .
wentylatora nawet juz woda mi sie gotowala a wentylator nawet nie zakręcil sie
To teraz przeczytaj mojego poprzedniego posta i sprawdź w wikipedii w jakiej temperaturze wrze woda
edi1315, nie kombinuj, tylko poszukaj postów dotyczących układów chłodzenia. większość z nich dotyczy silników serii K, czyli takich jak Twój. Odpowiedzi na wszystkie pytania jakie tu zadajesz były dziesiątki razy
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Zrobiłem tak jak mowil kolega leszczu i pojechalem na komputer ale błedów nie ma zadnych ale dowiedzialem sie ze chłopak ktory robił mi glowice zalał silnik zwykła woda . ma to jakies znaczenie . bo własnie kupiłem płyn i będę wymieniać . tylko nie wiem czy jest sens ?
jezeli silnik zalał wodą to radzę Ci zmienić jak najszybciej na olej a tak poważnie to domyślam się że układ chłodzący zalał zwykłą wodą. Ja szczerze mówiąc nigdy bym nie lał wody, przecież płyn do chłodnic jest tani i ma dużo lepsze właściwości niż woda.. poza tym przed zimą i tak będziesz musiał wymienić na płyn..
_________________ ach ten roverek.. ciągle trzeba coś przy nim pogrzebać.. :-(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum