W którym miejscu jest ona zamocowana? Zaraz za tym stozkiem czy za ciezarkiem? Moglby to ktos zaznaczyc?
Zeby zamontowac linke od drugiej strony (od pedalow) to co trzeba rozebrac?
[ Dodano: Sob Lip 24, 2010 20:34 ]
Zamontowalem za ciezarkiem (wtedy linka jest krotsza a i tak jest za dluga), bo tak wygladalo sensowniej. I teraz jest problem, bo linka wydaje sie za dluga. Samoregulator nie potrafi skrocic jej na tyle, zeby bylo dobrze. Jak wcisne pedal na maksa, to i tak haczy i nie da sie wrzucic wstecznego. Co to moze byc? Ciagniecie linki za pancerz ani za sprezyne nic nie daje.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lip 24, 2010 16:05, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 19:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 22:01
Wymyslilem, ze tam gdzie jest gwint na pancerzu (element samoregulacji) wrzuce nakretke przeciętą, żeby zablokować cały mechanizm i skrócić jeszcze bardziej linkę. Wydaje mi się, że jest za długa i nie może się już samoczynnie skrócić.
Jest jeszcze inny problem. Auto stało tydzień. Odpaliłem go bez linki sprzęgła i usłyszałem niepokojący dźwięk. Brzmiało to jak jakieś chrobotanie połączone z piszczeniem. Odgłos ten znika tylko po wciśnięciu sprzęgła. Jak wrzucę bieg i jadę, to dalej słychać ten dźwięk. Narasta razem z obrotami. Co to może być? Łożysko oporowe czy całe sprzęgło się kończy? Jak auto stoi na luzie to też to słychać. Jakie są objawy braku oleju w skrzyni?
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sie 2009 Posty: 159 Skąd: Gdynia
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 22:34
Podstawowym objawem braku oleju są ciężko wchodzące i wyskakujące biegi, Odpalenie fury bez linki nie powinno mieć żadnych negatywnych rezultatów. Masz rację linkę mocujesz za ciężarek i powinno być ok. co do hałasu to nie mam pojęcia co to może być.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 23:25
Moze sie komus tez to zdarzy wiec napisze.
Odkrecila sie sruba wewnatrz skrzyni - taka, ktora jest na łapie sprzęgła. Jak sprzęgło było niewciśnięte, to jeździła po docisku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum