Wysłany: Pon Lip 26, 2010 09:38 [Rover 220SDi 98r] Problem Z kodami
Pomocy mój Roverek szaleje, nie mówiąc o zapalającym się check engine stwierdziłem kody 17,28,i 34 ale nie wiem gdzie szukać myślę iz przyczyna moze byc wiązka ale poratujcie jakąś sugestją bo od natłoku przeczytanych informacji spuchła mi głowa
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 09:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Oki dzięki za info właśnie skończylem sprawdzanie wiązki na pierwszy rzut jest ok ale podejrzanie wygląda kostka która idzie do pompy wtryskowej.Mój problem polega na tym iż jadąc równo zapala mi się ''check engine''ale po odpuszczeniu gazu gaśnie ale jak dalej bede jechał równo to znowu sie zapali. Teraz wyświetla kod 17 i 34
Jak masz wiązkę ok ... to takie zachowanie kontrolki silnika może być spowodowane przez zły kąt wtrysku. U mnie przy kącie 7 stopni kontrolka podobnie reagowała ... ustawienie na 4 stopnie załatwiło sprawę.
generalnie na tych 7 stopniach miał kiepski dół ... po zmianie na 4 stopnie + wymiana czujnika temp. paliwa znacznie poprawiłą się dynamika poniżej 2000 obr. U mnie się zapalala jak jechałem na stałych obrotach ... podczas przyspieszania i odpuszcznia gazu gasła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum