Wysłany: Wto Lip 27, 2010 14:58 [R620] Problem z biegami po wymianie sprzęgła
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Wczoraj odebrałem samochód od mechanika po wymianie sprzegła. Nowe sprzęgło to Aisin.
Po wymianie sprzęgła mam problem z biegami szczególnie z 2,3,5. Ciężko wchodzą, jak już niby są na swoim miejscu, to nie do końca, trzeba je jeszcze bardziej dobić. Przed wymianą wszystko było ok, a teraz nie. Też nie wiem, czy to normalne żeby pedał sprzęgła tak lekko chodził.
Czego to może być winna??
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lut 21, 2011 23:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 14:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 17:09 Re: [620 sdi]Problem z biegami po wymianie sprzęgła
mariuszlol23 napisał/a:
Witam.
Wczoraj odebrałem samochód od mechanika po wymianie sprzegła. Nowe sprzęgło to Aisin.
Po wymianie sprzęgła mam problem z biegami szczególnie z 2,3,5. Ciężko wchodzą, jak już niby są na swoim miejscu, to nie do końca, trzeba je jeszcze bardziej dobić. Przed wymianą wszystko było ok, a teraz nie. Też nie wiem, czy to normalne żeby pedał sprzęgła tak lekko chodził.
Czego to może być winna??
Juz odpowietrzałem i nic to za bardzo nie dało, chyba że nie do końca odpowietrzyłem.
Byłem też z tym u mechanika i też nic na to nie poradził.
Najbardziej wkurzające jest to, jak np. daję się na bieg 2 "wszedł", ale tak naprawdę nie wszedł i potem idzie po trybach. Też często zdarza się, że sie zablokuje i trzeba 2 razy "wyspszeglić".
Więc to jest wina tylko zapowietrzenia, tak Czy może być coś jeszcze oprócz tego
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
A sprawdzałeś pompę, wysprzęglik? bo jeśli są nie szczelne to i tak nie odpowietrzysz, bo wyciek = zapowietrzony układ, jeszcze pozostaje po wymianie regulacja pedału sprzęgła, może tu tkwi problem i to może pomóc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum