Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 14:02 [R 420 Di '97] Problem z biegami/sprzęgłem
Witam.
Usterka standardowa, ale po sprawdzeniu: płyn w zbiorniczku jest, łapa sprzęgła rusza się
biegi nie wchodzą. Po kilku minutowym postoju i ponownym odpaleniu wszystko powraca
do normy, biegi wchodzą jednym paluszkiem. Nie mam pojęcia o co chodzi.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 14:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmmm mi to wygląda, ze jednak nie trzyma albo pompa albo wysprzęglik i po chwili pracy gdzieś puszcza lekko na uszczelnieniu ... ale jak to na 100% sprawdzić to niestety nie wiem jesli po odpaleniu sprzęgło chodzi prawidłowo i auto rusza i jedzie normalnie to raczej szukałbym usterki w ukłądzie wysprzęglania
A jeszcze pytanie ... jak już biegu nie możesz wrzucić to pedał sprzegła czuć, że inaczej pracuje, czy dokładnie tak samo, jak wtedy gdy biegi wchodzą
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Czw Lip 29, 2010 20:33
Wydaje mi się, że pedał pracuje tak samo, niezależnie czy wchodzą czy nie, aczkolwiek różnica może jest niewielka.
Po sprawdzeniu, jak pompowałem to z okolicy zbiorniczka było słychać bulgotanie (przelewanie bąbelków powietrza).
[ Dodano: Czw Lip 29, 2010 21:33 ]
No i jestem po trasie, żadnych problemów, sprawdzę jutro jak przestanie padać.
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 20:34
Dołączam się do tematu, mam ten sam problem co kolega, na zimnym silniku jest ok. a jak się rozgrzeje to biegi wchodzą ciężko a wsteczny zgrzyta. Sprzęgło zmieniałem w ubiegłym roku, włożyłem używane, ale było niewiele zużyte, wysprzęglik zmieniałem ok 3 lat temu i sprawdzałem ostatnio i nie przepuszcza (po zdjęciu gumki zabepieczającej sucho). Nie wiem jak sprawdzić stan pompy sprzęgła, ale wydaje mi się, że działanie pompy sprzęgła ma się nijak do rozgrzania silnika, więc zgłupiałem Pomóżcie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum