bociannielot, problem usunięty. Górny przewód był stary po prostu chyba, zalałem borygiem, odpowietrzyłem i silnik pracuje bez zarzutu.
Wymiana chłodnicy byłaby pewnie wskazana, ale wyczerpałem już budżet remontowy na cały rok.
Co do temperatur, to zauważyłem, że kiedy nie miałem klimy nigdy nie włączył mi się drugi bieg wentylatora, a teraz to się zdarza (to jest tak 3/4 skali wskaźnika).
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 19:29
Mam problem z wentylatorem chłodnicy. Nie włącza się w ogóle. Jak odepnę czujnik temperatury to załącza się tylko ten od klimy a ten od wody ani drgnie. Wiatrak jest sprawny bo podpiąłem na krótko z akumulatora i się zakręcił. Klima sprawna, działa, fajnie chłodzi tylko ten wiatrak mnie niepokoi. Instalacja jest raczej dobrze podpięta.
Zastanawia mnie jedna rzecz. Przy wpinaniu się w komputer musiałem wypiąć jeden kabelek i zostawić go luzem. Jest to żółty kabelek, który był we wtyczce na 6 miejscu. Nie mogę znaleźć w RAVE od czego on jest. Może ktoś kto montował fabryczną klimę pomoże?
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sie 01, 2010 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum