Wysłany: Pon Sie 02, 2010 19:30 [R45 2,0 V6] jaki olej do skrzyni biegów
Witam wszystkich
chciałbym się zapytać bo chciałbym uzupełnic braki oleju w skrzyni biegów.
Bylem w sklepie i nie wiedzieli, nawet w ksiazkach nie bylo okreslone tylko jako specjalny
Wiec moje pytanie jest nastepujace jaki olej wlac do skrzyni automatycznej
model Rover 45 2,0 V6 2003r pozdrawiam i czekam na pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 19:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 10:06
Witam dziekuje za odpowiedz.
wlasnie sie zastanawialem nad tym oryginalnym, ale strasznie drogi i nie wiem czy jest sens 5l kupowac zeby mi lezalo.
Poluzowala mi sie sruba od chlodnicy i wylalo mi troche oleju.
Dzownilem do znajomego i powiedzial mi ze smialo moge zalac ojelejm Mobil 320
jest to pelny syntetyk
i tak chyba zrobie tylko nie wiem jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni?
Jesli wleje za duzo gdzies to wyleci??
pozdrawiam
Jak uwazasz ale jesli nie masz pewnosci kiedy olej byl wymieniany w tej skrzyni to moze warto byloby sie zastanowic nad jego wymiana a nie tylko dolewka... Ewentualny koszt naprawy tej skrzyni nie nalezy do najtanszych...
cinek, kolega (chyba) SeniorA podawał instrukcję wymiany i sprawdzania stanu oleju .... poszukaj gdzieś na forum ... przejrzyj też temat applesa dot. R75 ... może tam znajdziesz link do tematów o automatach ... skrzynie w R75 i R45 V6 były takie same
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum