Wysłany: Czw Sie 05, 2010 20:23 [R200 1.4 Si 98r Nie działa wentylator i klimatyzacja]
Witam. Jestem tu nowy, ale przeglądałem te forum i nie znalazłem takiego tematu więc:
Parę dni temu zakupiłem roverka, Klima nie działała więc nabiłem, wszystko było ok tylko przestawała działać kiedy włączałem światła..... Wyciągłem włącznik i zacząłem przemieniać kabelki tak aby klima normalnie chodziła. No i chodziła.... do momentu jak chciałem zrobic tak aby kontrolka swieciła przy włączonej, a gasła na wyłączonej klimie.... Coś mnie podkusiło aby zamienic kolejność kabelków i wtedy przestał chodzić wentylator i klima. Nie wiem co mogłem i gdzie przepaliłem... bezpieczniki ok.
Pierwotynie od lewej kable szły 1.pomarzńczowy, 2czerwony,3czarny, 4niebieski, 5biało-zielony. Kiedy pomaranczowy i chyba czerwony lub czrny wsadziłem od prawej strony w, wszystko prtzestało działać..... Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc:):):)
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 20:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum