Wysłany: Wto Sie 10, 2010 15:50 [Rover 25 1,4 rok 2000] Sprzęgło łapie przy samym końcu...
Witam, jak w temacie problem ze sprzegłem, działa ok tylko że zaczyna zbierać przy samym końcu, strasznie męczące przy jeździe... Może ktoś miał podobny probem, i wie jak to zrobic? Dodam jeszcze że chodzi o Roverka 25, z góry dzięki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 15:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co wiem to roverki tak mają:)
mój tak ma he.. i nauczyłem się z tym jeżdzić
Jeśli sprzegło jest na lince to jest możliwośc regulacji tzn. zeby brało niżej u mnie jest hydrauliczne niestety.
nie wiem czy to się zmieniło w 25, ale w 200 1.4 Si 1999 jest na linkę z regulacją może spróbuj wyregulować, ja po wymianie linki (zerwała się) regulowałem tak że mi łapie w połowie gdzieś albo i wyżej (ciężko mi sobie przypomnieć:D)
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 20:15
Jak ma linke z samoregulacja (a taka jest standardowo), to nic nie wyreguluje. Przy pedale jest sruba, ale ona jest tylko od wysokosci pedalu i nic nie zmieni w kwestii tego, ze bierze przy koncu. Po prostu przyzwyczaj sie do tego, albo zmien linke na taka, ktora nie bedzie miala samoregulatora.
Łatwo to rozpoznasz. Jeśli ze ściany grodziowej wychodzi linka ze sprężyną dookoła, to masz samoregulator.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum