Wysłany: Wto Sie 10, 2010 10:56 [R75] Problem z wycieraczkami
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Kupiłem ostatnio Rovera 2.0 CDT niestety okazało się że wycieraczki nie działają, a dokładniej działają tylko w 3 pozycji (szybka praca), oraz kiedy przełącznik jest do dołu (jedno przetarcie szyby), ale również te działanie nie jest do końca sprawne, gdyż wycieraczki zatrzymują się w miejscu w którym przestawię przełącznik na pozycję 0. Jakie powinny być pod maską przekaźniki bo mam tam w tym momencie uszkodzony przekaźnik PRE0004 (wyłamany bolec 87a) i YWB 10031 które są ze sobą jakoś połączone za pomocą dodatkowych kabli.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 22:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 10:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
OK. A ktoś zna oznaczenie tych przekaźników które powinny tam być? Ja miałem tam włożone PRE0004 (z wyłamanym wtykiem 87a) i YWB 10031. Jednak nie jestem przekonany że takie powinny tam być. Co zresztą potwierdza fakt iż wycieraczki nie działają.
Dodatkowo znalazłem dziś kable wychodzące z tej skrzynki, które nie są nigdzie wpięte:
serwus,
jak już poradzisz sobie z bezpiecznikami i problem nadal będzie nie rozwiązany to przyczyną może być niesprawny silniczek wycieraczek. Znajduje sie pod maską od strony kierowcy - silniczek z napisem Bosh. Lub ktoś najzwyczajniej w świecie coś majstrował przy kabelkach i zrobił połączenie na krótko!
Miałem podobny problem z moim gazikiem ROverkiem 75 CDT.
Powodzenia
Posprawdzam kable dochodzące do przekaźników, czy dobrze myślę że sterowanie do nich dochodzi z modułu komfortu?
No i jeszcze ponawiam pytanie dotyczące wtyczki którą znalazłem nie podłączoną.
Kable do tej wtyczki wychodzą z wiązki która znajduje się przy lewym reflektorze.
Dajcie znać od czego to jest, jak możecie to sprawdźcie gdzie to powinno być bo ja nie mam pomysłu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum