Wysłany: Nie Sie 15, 2010 13:17 [R220 SDI] Czy SD i SDI mają te same skrzynie biegów?
Witam.
Tak jak w temacie.
Kupiłem skrzynie biegów do mojego Rovera. Sprzedawca mówił że jest to skrzynia od wersji SD ale zapewniał że w SDI jest taka sama i na 100% będzie pasować. Miał racje czy zrobił mnie w konia?
pozdr
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 13:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
There are two specifications of gearbox fitted to the L series. The non intercooled models get the lower "normal" spec gearbox. The intercooled models get the "U" (uprated) spec box. The U spec box has an extra bearing and a thicker shaft inside the gearbox. There isn’t a lot in it in terms or reliability but if you have the choice go for the U spec box.
[ Dodano: Nie Sie 15, 2010 14:40 ] leszczu19901, pasować będzie, ale może krócej pożyć skrzynia od SD w SDi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 23:12
nie sadze, zeby skrzynia od SD krocej pozyla w SDI. Sam tak mam. Porownywalem obie i roznia sie tylko simmeringiem przy polosi i brakiem jednego malego lozyska w SD. Poza tym to takie same skrzynie i trwalosc nie rozni sie.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 12:17
angole katuja te auta, robia z nich 150KM i wkladaja kevlarowe sprzegla, wiec wtedy moze skrzynia nie wytrzymac. w normalnej jezdzie nie bedzie roznicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum