Wysłany: Wto Sie 10, 2010 19:21 Laptop do 3500 pln
Koleżanki, koledzy, przyjaciele Mam do Was prośbę tego typu, prosze doradźcie jak w temacie co kupić Chrześniak mnie poprosił, żebym mu doradził w temacie. W stacjonarnych kompach jeszcze temat ogarniam, ale w lapkach jestem cienki. Nadmienione mnie zostały ze strony zainteresowanej 3 firmy, które ich interesują, mianowicie:
ASUS
HP
TOSCHIBA
...ale jeżeli macie jakieś inne propozycje, wysłucham i też im to przekażę. Dodam, że ma to troszkę posłużyć. Proszę o rady.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 19:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ogólnie 3500 w firmowego lapka to nie inwestycja i wg mnie szkoda takiej kasy bo za dosłownie 3 miechy jego cena spadnie o 50-70%. W sprzęt komputerowy się nie inwestuje. Gwarancja dwa lata i tyle czasu wytrzymuje średnio eksploatowany lapek. Po tym czasie nie opłaca się go reanimować. Za tą kasę osobiście kupiłbym wypasiony mniej-renomowany sprzęt z dwuletnią gwarancją i win 7 prof 64bit. I to jest podstawa. Zestaw z prockiem I3 dwa mies temu kosztował u Samsunga 3300 pln, teraz widziałem I3 za 1600 (co prawda nie u Samsunga ale dwa latka gwar) Reasumując: szukajcie zestawu win 7 prof 64bit, 4 Gb RAM + wypasiona grafika + gwar 2 lata. Za tą kasę coś na bank się da kupić. Wg mnie czy Asus czy Acer - bebechy te same - made by Taiwan or China a dwa lata musi wg gwarancji wytrzymać. Po tym czasie wart będzie tyle co ... nic.
Jugol przede wszystkim, aby ktoś mógł ci pomóc to napisz, czy laptop ma służyć także do grania w najnowsze gry, czy tylko do spraw biurowych (office) i korzystania z internetu?
Bo jeśli chrześniak nie będzie grał w gry (te najnowsze z wysokimi wymaganiami) to moim zdaniem nie ma sensu wydawać 3,5 tys na laptopa
Ja mu odradzałem lapka, ale się uparł, uparli i lipa. Ma być lapek i tyle- ich kasa, ja chciałem dobrze, ale trudno. Chrześniak ma 11 lat, więc jak się domyślacie grał będzie na 100% więc coś w tym kierunku bardziej. Praca biurowa go na razie nie dotyczy
[ Dodano: Wto Sie 10, 2010 21:51 ]
A co sądzicie o tym lapku:
ASUS N71VG- TY023V
Procek : Intel Core 2 Duo T 6600 (2,2)
Matryca: 17,3'' HD+ 1600X900
Pamięć : 4096MB DDR2-800
HDD : 320GB SATA
Grafa : nVidia GF GT220M 1GB
System: Windows 7 Premium
Dodatki: HDMI-ESATA/SUBWOOFER/TUNER TV
Laptop do grania? Za 3500 zł można kupić 2x wydajniejszy komputer do grania a do tego starczy na monitor HD 24" Jeżeli mają działać najnowsze gry na najwyższych detalach to trzeba wydać więcej niż 3500zł http://www.notebookcheck....gow.1174.0.html - zestawienie układów graficznych od najwydajniejszych, najważniejszy czynnik jeżeli chodzi o gry.
Xelo mi tego mówić nie musisz , taki mają przedział kasy, uparli się na lapka i nie mam na to żadnego wpływu. Chcę tylko im doradzić w kupnie czegoś sensownego i dobrego w tej kwocie.
W sobotę zakupiony został Acer Aspire 7551G 17.3 '' , z prockiem AMD Phenom II X4 N930 (4x 2.0GHz / 2MB / 35W), grafą ATI Mobility Radeon HD5650 1GB, pamięć ram 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM, i z 320GB twardzielem. System operacyjny Windows 7 Home Premium. Uważam, że dobrze i wybrałem i doradziłem Koledze TomC klikam pomógł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum