Wysłany: Pon Sie 16, 2010 08:13 [R216 GSI 94'] problem z stukami w maglownicy
Witam od jakiegoś czasu szysze stuki w kolumnie kierowniczej na nierównościach, podejrzewam ze to luzy w maglownicy. Pytanie czy ktoś z forumowiczów wie gdzie tanio zregenerować magiel? Jest sporo ofert na używane magle od nowszego rowerka czy magiel od R 200 po 95 roku będą pasowały do "kanciaka". Czy jest na maglu do rowerka śruba do regulacji luzów?
Ps: reszta elementów zawieszenia sprawna, wymienione kompletne wahacze drążki końcówki łączniki stabilizatora itd.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 08:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
u mnie też są stuki szykuje się do naprawy maglownicy kupno używanej to loteria możesz trafić i pojeździsz albo na odwrót, poza tym na regenerowaną masz gwarancję ja będę robił pod koniec miesiąca albo we wrześniu w tym zakładzie słyszałem o nim dobre opinie
drazki wymienilem na nowe koncowki tez i nadal puka wymienilem tez wahacze i laczniki stabilizatora nadal puka jak pukalo wiec raczej magiel chodzi mi jeszcze po glowie krzyzak w kolumnie kierowniczej...
[ Dodano: Pon Sie 16, 2010 21:25 ]
regeneracja w lodzi nie wchodzi w gre za daleko ponad 200km w jedna stronę do tego montaż demontaż i usługa za duże koszty 1/3 wartości auta niestety:)
raczej w porządku kiedyś miałem w Peugeocie 106 taką usterkę i objawy były zupełnie inne, tu ewidentnie z stuki z kolumny na nierównościach i luzy na kierownicy... ale jutro jadę do mechanika wiec temu wątkowi z mcpersonami sie przyjże dzięki za sugestie
toshi, jeśli stawiasz na układ kierowniczy to dobrze obejrzyj krzyżaka, może tam jest luz.
Trochę zabawy żeby tam dotrzeć, ale jeśli krzyżak będzie winny to koszt naprawy zerowy
magiel stuka, nic innego, u mnie jest to narazie bardzo delikatne i żadko pojawiające się stuknięcie, więc teraz odpuszczam, jednak magiel jest pewnie taki jak w hondzie concerto d16a8 więc może jakiś nowy od hondy albo regeneracja bo też na 100% jest wykonalna
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum