Wysłany: Pią Sie 20, 2010 20:11 [R214 16V] Nie odpala!
Witam.
Ostatnio wraz z Ojcem w moim Roverku przeprowadziłem proces wymiany uszczelniaczy zaworowych i uszczelki pod głowicą, gdyż dużo spalał mi oleju.
Nie wyciągaliśmy silnika, a demontowaliśmy dwa koła rozrządu i kolektory. Wczoraj zmontowaliśmy głowicę, wałki rozrządu. Jednakże po skręceniu wszystkiego nie odpala mi auto. Ustawiliśmy rozrząd na znaki, jak jest napisane w Ravie do tego modelu.
Powiem tak, iskra na świecach jest, paliwo podaje. Czujniki podłączone itd. Co to może być, czy nie odpala z winy źle ustawionego rozrządu?
Pomocy, pilne!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 20:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tomi ma rację immo nie pozwala zakręcić rozrusznikiem (sprawdziłem praktycznie).
Co do ustawienia rozrządu to nie mam procedury konkretnie do 1.4 ale 2.0 powinno być to samo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum