ten sygnał to fabryczny immobilajzer, musisz wcisnąć guzik otwierania na fabrycznym pilocie, chociaż wnosząc z Twojej wypowiedzi pewnie go nie masz, tylko ktoś Ci próbował "wyciąć" fabryczne immo
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
ten sygnał to fabryczny immobilajzer, musisz wcisnąć guzik otwierania na fabrycznym pilocie, chociaż wnosząc z Twojej wypowiedzi pewnie go nie masz, tylko ktoś Ci próbował "wyciąć" fabryczne immo
Cze,
Dzieki za szybką odpowiedź.
Jeżeli to immobilizer - to możliwe że padła bateria (mam fabrycznego pilota). Jeśli tak - czy po wymianie baterii należy jeszcze dokonać jakichś czynności ? (np. kodowania etc etc.).
Drugie pytanko - czy można kupić inną baterię niż sugerowane?:
"Na wymianę zawsze należy stosować baterie:
Rover YWK10003 lub Panasonic CR2032
(dostępne w ASO ROVER)."
ja przy wymianie baterii nie musiałem nic robić a mam tylko 1 pilota.
Każda bateria o symbolu cr2032 a te wymienione po prostu mogą być lepsze i tyle. To popularny typ baterii więc bez kłopotu ją kupisz nawet na stacji benzynowej.
Ja do wymiany w innym urządzeniu kupiłem 5 sztuk za 5pln u chinczyków, ale takiej od ich do pilota bym nie wsadził.
Możesz kupić dowolną baterię o symbolu CR2032, to jest typowa 3-woltowa bateria litowa dostępna w każdym sklepie elektronicznym, lub w lepszych sklepach z komputerami (ta sama bateria jest używana do podtrzymywania pamięci BIOS-u)
Ja np. nie mogłem dostać orginalnej baterii więc zakupiłem "Energizer" i działa do dziś.
Musiałem kilka razy klikać przycisk zamykania i otwierania i teraz śmiga jak należy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum