Wysłany: Pią Sie 27, 2010 20:34 [R620] Problem z hamulcem ręcznym, cylinderkiem.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Gdy naciągłem linkie z hamulca tarczowego, okazało się że nic to nie dało. Trzyma tylko jedno kolo, lewe. W prawym w ogóle nie reaguje cylinderek na hamulec ręczny. Nie wiem co się z nim stało. Nie wiecie w jakiej może cenie są nowe i gdzie je można kupić??
_________________ ROVER TO 3 SŁOWA:KLASA, STYL I WYGODA
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 23, 2011 00:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 20:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Wołów
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 20:49
U mnie było to samo... Sciągnij z zacisku hamulcowego ta blaszana oslonke i potem masz na widoku takie widelki do ktorych dochodzi linka od recznego, odkrec nakretke i to sciagnij i rusz kombinerkami. Jesli sie rusza to rusz tak daleko az tarcza bedzie hamowala, jesli zadziala to znaczy ze tak w srodku sie wyrobilo, linka tak daleko nie naciagnie jak ty kombinerkami i nie bedzie dzialac. Gdzies na forum byl sposob na regeneracje tego, ale ja kupilem caly uzywany zacisk, znalazlem na tym forum w dziale sprzedaz polowe taniej niz na allegro. Pozdro!
mariuszlol23, a po co tak od razu kupować nowe zaciski, lepiej zregenerować stare lub kupić używane , zaraz zaraz, gdzieś tu miałem poradnik jak naprawić ręczny i tylne zaciski... o proszę jest
http://rapidshare.com/fil...7_ROVER_600.pdf
Darmowi użytkownicy nie mogą pobierać kilku plików równocześnie..
A przeciez nic nie pobieram
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Witam
Jestem kolejnym nabywcą wspaniałego samochodziku jakim jest rover 600. Niestety mój egzemplarz ma słaby hamulec ręczny .
Prosiłbym o udostępnienie linku do instrukcji lub wysłanie na maila rajekxd@gmail.com.
pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum