Maciej. Ja z własnego doświadczenia wiem, że do 40l zbiornika wchodzi 32l gazu, co daje jakieś 300-340 km zasięgu. To naprawdę nie jest dużo. Dla mnie robiącego ok. 100 km dziennie tankowanie pojazdu co 3 dni jest uciążliwe. Jeśli masz możliwość to bierz największy możliwy zbiornik jaki się zmieści. Zobaczysz, ze przy dłuższej eksploatacji docenisz duży zapas paliwa, nie mówiąc już o raczej wątpliwym komforcie szukania stacji po ok. 250km i planowania trasy ze stacjami lpg nie budzącymi wątpliwosci.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 18:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja sobie z tego zdaję sprawę, ale w R623 miałem 38-39l, a przy spalaniu 12-16l zasięg był podobny, więc jestem przyzwyczajony.
Poza tym, jak czasem zdarzy się przejechać 20-30 km na benzynie, to tylko lepiej dla wtrysków, a do tego auto za pół roku, może 8 miesięcy prawdopodobnie zostanie tylko autem miejskim, więc zasięg 300 km, będzie dostateczny.
faecd napisał/a:
Maciej na co sie zdecydowales w koncu?
Zdałem się na doświadczenie pana Marka z Migaz-S (polecany przez moich znajomych ogarniających LPG i na LPG-forum, a i osobiście robi bardzo fachowe wrażenie) i wyszedł zestaw 2:
2) Instalacja Stag 300 PLUS z reduktorem zavoli i wtryskiwaczami MagicJet w cenie 2700 zł, z wtryskiwaczami HANA 2850 zł. Gwarancja na elektronikę i elektrykę - 24 miesiące, na zespoły mechaniczne - 12 miesięcy lub 20 000 km.
Wybór wtryskiwaczy będzie przed montażem - pan Marek ma jeszcze sprawdzić jak jest z czasami wtrysków, żeby nie było niespodzianek, że wtryskiwacze nie ogarną.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
maciej, w tym silniku mamy czasy pb okolo na jalowym 3 ms a nawet ciut mniejsze...mnie zenit pokazuje nawet 2,78 czasami...ale to tez moze byc przeklamane.
Podobno MJ sa jak najbardziej na tak do 16K4F, ale warto je zamontowac pojedynczo, pionowo a przed nimi filtr czaja fl02
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum