Wysłany: Nie Sie 29, 2010 15:43 [R75] Pytanie o klime R75 i automat
Typ: v6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: wszystkie
Czy po naciśnięciu tych zaworków na rurce cienkiej albo grubej powinien się wydobywać jakiś płyn bo umnie nic nie wyplywa i nie działa klima zrobiłem test klimy i pokazało 00 , wentylator sie załącza więc nie wiem czy po prostu moja klima nie jest pusta . I jeszcze jedno pytanie czy jest jakaś miarka do sprawdzania oleju w automatycznej skrzyni bo pod maską nie moge jej wypatrzeć
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 21:41, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 15:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Test klimatyzacji nie zdiagnozuje ilości płynu i oleju w układzie. Wykryje tylko błędy związane z elektroniką. Ja u siebie naciskałem z ciekawosci i nic nie uciekało (może za lekko), klima napewno nabita i działa jak trzeba.
Płyn jest jaskrawo seledynowy/fluorescencyjny. Jak poświecisz lampą, taką do sprawdzania banknotów to będziesz widział przeciek. Pod warunkiem, że płyn nadal się sączy. Trzeba przejżeć wszystkie złączki itd.
Nie ma co sie bawić moim zdaniem. Lepiej pojechać do serwisu odżałować 150zł i zlokalizuą ci ewentualny przeciek i naładują.
Płyn jest jaskrawo seledynowy/fluorescencyjny. Jak poświecisz lampą, taką do sprawdzania banknotów to będziesz widział przeciek. Pod warunkiem, że płyn nadal się sączy. Trzeba przejżeć wszystkie złączki itd.
Nie ma co sie bawić moim zdaniem. Lepiej pojechać do serwisu odżałować 150zł i zlokalizuą ci ewentualny przeciek i naładują.
wszystko ładnie pięknie tylko jak już tego płynu nie ma to i nie będzie widać wycieku więc zostaje tylko serwis klimy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum