Wysłany: Wto Sie 31, 2010 12:02 [R200] Rozrusznik
Hej,
zatrzymalem sie ostatnio na parkingu i zapomnialem wrzucic luzu przed puszczeniem sprzegla. Auto podskoczylo i oczywiscie zgaslo... a przy nastepnej probie zapalenia przestal krecic rozrusznik. Posprawdzalem bezpieczniki, napiecie na aku itp. Czy jest jakas mozliwosc, ze wyskoczyl jakis kabel, albo cos w tym rodzaju, czy rozrusznik zwyczajnie sie popsul i nie ma to wplywu z tym nieplanowanym zgasnieciem?
_________________ R200 - Metallic Havaiian Blue
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 12:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 13:40
sTERYD napisał/a:
pytanie, czy to wina rozrusznika, czy aby przypadkiem rozrząd nie przeskoczył, i nie blokuje silnika
jak próbujesz odpalić to kontrolki przygasają?
hmm nie zauwazylem zeby kontrolki kiedykolwiek przygasaly, ale np podswietlenie podlaczonego pod zapalniczke rozdzielnika przygasa.
Z tym rozrzadem brzmi powaznie. Czy to by znaczylo, ze trzebaby go wymienic i czy moglo spowodowac to ewentualnie jakies szkody? Rozrzad byl robiony przy 80kkm, teraz auto ma 116kkm.
możliwe też że rozrusznik się zawiesił i za 2-3 dni sam w cudowny sposób się naprawi. Temat przerabiałem u siebie, auto stało 3 dni i na 3 dzień dla draki go chciałem odpalić i poszedł :)ale i tak skończyło się na kupnie nowego całkowicie zregenerowanego rozrusznika na allegro od panów z Jeleniej Góry i śmiga pięknie po dziś dzień :)Kabel w sumie też mógł spaść, choć wtedy nic by nie przygasało.
sprawdź, czy dasz radę przekręcić wałem silnika mocując klucz na śrubie mocującej koło pasowe (kręć tylko w prawo). Powinno dać się przekręcić niedługim kluczem 22. jak będzie tępy opór to rozrząd przeskoczył i trzeba go na początek ustawić spowrotem, może się nic nie pogło,jak da radę zrobić pełny obrót, a najlepiej dwa, to rozrusznik:
http://www.roverki.pl/zro...ch-serii-k.html
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum