Wysłany: Sro Sie 25, 2010 22:20 [R75] Głośniki - szum w głośnikach z prawej strony
Witam
Mam taki dziwny problem odnosnie car-audio w moim Roverku 75. Otoz wystepuje dziwny szum w glosnikach umieszczonych w prawej czesci auta (siedzac w fotelu kierowcy), podczas hamowania lub utrzymywania stalej predkosci. Mozna smiesznie zazartowac ze samochod prosi sie o dodanie gazu jednak sadze ze nie w tym problem . Ów szum wystepuje jedynie przy odtwarzaniu plyt w fabrycznie zamontowanej zmieniarce (symphony). Na dluzsza chwile jest to strasznie upierdliwe. Zakladam ze problem lezy po stronie jakiegos styku miedzy glosnikami a zmieniarka jednak zanim zaczne grzebac chcialem popytac na forum.
Z gory dziekuje i pozdrawiam,
ArtuDitu
Ostatnio zmieniony przez apples Sro Cze 15, 2011 13:47, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 22:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 82 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 23:54
A zmieniarka jest w bagażniku?Jeśli tak to moim zdaniem kabel od zmieniarki do radia idzie po tej samej stronie auta co pozostałe przewody właśnie do stopu,kierunkowskazów itd i przez to są zakłócenia.Przewody do car audio nie powinny iść z kablami o zmiennym prądzie,gdyż te wytwarzają zakłócenia.
Ja jak montowałem u siebie wzmacniacz w bagażniku to też puściłem przewód od niego do radia po tej samej stronie co inne przewody bo mi się nie chciało dwóch stron rozkręcać i był słyszalny lekki psisk,szum.A od kiedy przełożyłem kable i puściłem je środkiem auta jest spokój-jak ręką odjął...
_________________ Moc jest bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawą,a turbo podstawą...
A zmieniarka jest w bagażniku?Jeśli tak to moim zdaniem kabel od zmieniarki do radia idzie po tej samej stronie auta co pozostałe przewody właśnie do stopu,kierunkowskazów itd i przez to są zakłócenia.Przewody do car audio nie powinny iść z kablami o zmiennym prądzie,gdyż te wytwarzają zakłócenia.
Ja jak montowałem u siebie wzmacniacz w bagażniku to też puściłem przewód od niego do radia po tej samej stronie co inne przewody bo mi się nie chciało dwóch stron rozkręcać i był słyszalny lekki psisk,szum.A od kiedy przełożyłem kable i puściłem je środkiem auta jest spokój-jak ręką odjął...
Sęk w tym ze zmieniarka jest w schowku. Subwoofer jest w bagazniku ale nie wiem czy jego kable ida od strony kierownicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum