Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 03:21 [ R416 SI 1.6 97r] Sworzeń Wahacza Dolnego
Na początku pragnę wszyskich powitać - to Mój pierwszy post na tym Forum.
Sworzeń wahacza dolnego w przednim zawieszeniu po prostu się wyrwał. Czy tę część da się wymienić (wybić) czy jest jakoś zintegrowana z profilem.
Załanczam fotke (zdjęcie nie pochodzi z mojego autka)
Ostatnio zmieniony przez xkrzychux Nie Kwi 27, 2008 08:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 03:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W zeszłym tygodniu także miałem problem z tym sworzniem, miałem obawy co do kosztów naprawy, okazało się, że można wymienić sam sworzeń, cena ok 54 zł za sztukę.
jest on zabezpieczony pierścieniem osadczym od strony stożka, ale pewnie do wyciągnięcia będzie trzeba użyć siły
da się to zrobić samemu na zwykłym lewarku
jeśli chodzi o to gdzie kupić:
http://www.tomateam.pl/sk...wieszenie&c=617
ale 200 ma trochę inne zawieszenie...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Ja dałem to do zrobienia mechanikowi, przy okazji wymienił mi końcówkę drążka kierowniczego, dwa wahacze i później drążek kierowniczy (problem ze zdobyciem), no i ustawienie zbieżności - robocizna 200zł. Link sTERYDa odpowiada oznaczeniom mojego sworznia na fakturze.
koledzy jak w mojej 400 kanciak wymienić sworzeń wahacza.
Zawiecha jest podobno taka jak w okrągłych 200 .
To jest wprasowane w wahacz czy co....
nie mogę znaleść tego nawet u tomiego.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
bardziej tak jak w R400 sworzeń jest zabezpieczony pierścieniem segera od strony stożka
W kanciakach sworzeń wahacza jest wprasowywany (w fabrycznych wahaczach na 1000%). Ostatnio w swoim Coupe miałem wybite oba sworznie i musiałem wymienić całe wahacze. Na szczęście są dostępne w super cenie u Tomi'ego.
http://www.tomateam.pl/sk...m_dzial=-&c=892
Jeżeli kiedyś były wymieniane u Ciebie wahacze, istnieje prawdopodobieństwo, że sworznie możesz mieć wymienne.
ale mnie teraz tronsek, zmartwiłeś No ja patrzyłem na to ogółem rzecz biorąc i nie było zabezpieczenia i mój wujek też sądził że to jest wprasowane więc pewno do wymiany cały wahacz.
sTERYD, Tył kanciaka to 400 a przód 200 przynajmniej po części.
może i były a może i nie ale no byłem na przeglądzie i powiedział mi że są do wymiany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum