Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 16:07 Wstępnie chwalę się
Cena zakupu 2400. Dużo szczegółów do zrobienia+dach. Jak na razie zadowolony nabywca. Tutaj będę opisywał poczynania w "dopieszczaniu" kanciakowego cabrio
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 16:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do dachu, to chyba Tomi ostatnio robił cały i jego nowy dach wygląda bardzo porządnie.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Dzięki za trzymanie kciuków.
Ja już się ugadałem z tapicerem, który ma mi uszyć dach na wymiar. Widziałem wynik jego pracy, bo w Lubaczowie jeździ 216 cabrio z dachem robionym u tego gościa. W sumie dla mnie ważne było to, że gość jest na miejscu i cena też nie wygórowana, bo policzył mi 800 złotych. Skóra na boczki w drzwiach też już zamówiona. Kolor beżowy, czyli taki w jakim kolorze będą fotele
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Gratuluję zakupu Bacznie będę śledził Twoje poczynania w dopieszczaniu tego Klasyka. W sumie też mam "kanta", którego muszę dopieścić. Myślę, że będziemy mogli się wymieniać pomysłami. Pozdrawiam.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Gratuluje i ciesze się że kolejny Roverek znalazł dobrego właściciela
Niestety duża ich część trafia do typowych polskich oszczędzających na wszystkicm "zarzynaczy".
Masz rację sorbus i dlatego właśnie po części zdecydowałem się na zakup tego właśnie modelu, bo jest ich coraz mniej, a przy odrobinie cierpliwości i dobrej woli można mieć niezłą furkę
A więc tak. Jeżeli chodzi o postęp prac:
- mechanicznie został zrobiony. Zostało tylko założenie linki prędkościomierza;
- boczki ściągnięte i dzisiaj będę szył;
- dach oddaję po południu do tapicera. Stwierdził, że w ciągu trzech dni się wyrobi;
- głośniki w drzwiach zamontowane, bo coś musi grać jak do niego wsiądę;
- jadę dzisiaj przerejestrować go, niechaj będzie już na mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum