Jak w temacie próbuję znaleźć sklep gdzie można kupić tą wykładzinę która jest w bagażniku na metry, stara jest mocno pobrudzona a chcę też zmienić trochę system jej mocowania, stąd wolę kupić sam materiał i sobie przyciąć, przy okazji trochę zmodyfikować "otwieranie" wnęki na koło zapasowe.
Tutaj masz to co udało mi sie na allegro znaleźć.
Ja ostatnio tez się zastanawiam nad zmianą tej dykty nad kołem zapasowym.
Mam w planach wstawienie tam coś w rodzaju sklejki wyciętej na wymiar całego bagażnika.
Wytnę w tym otwór o rozmiarze mniejszym niż aktualna dykta i zamontuję na zawiasach wycięty fragment, tak aby tylko koło można by wyjąć, a na lewarek, klucz i inne pierdoły zrobię schowek-też ze sklejki we wnęce po prawej stronie(przymierzałem nawet czy zmieści się ten odlew styropianowy-tak mieści się ).
Oryginalna wykładzina jest dość gruba i wydaje mi się, że przy zmianie na cieńszą trzeba będzie dać jakieś maty wygłuszające na dno bagażnika bo może być głośniej lub poprostu tworzyć się echooo.
Pomiędzy cienką wykładzinę a sklejkę możnaby dać coś takiego:
Filc
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Dzięki, ja szukałem pod 'wykładzina' to jedyne co to maty znalazłem Widzę że masz podobny pomysł co ja, u mnie cała ta wykładzina jest podnoszona z bagażnika gdy chcę się dostać do koła, dlatego chcę zrobić właśnie coś na zawiasach tylko nad kołem a resztę na stałe przymocować. Pod tą wykładzinę oczywiście jakąś dyktę trzeba zamocować, grubość materiału u mnie to jakieś 5mm więc chyba nie trzeba dodatkowo wygłuszać.
Idąc za podpowiedzią Harry-ego, poszedłem do sklepu Komfort.
Mieli tylko jeden typ wykładziny typowo do samochodu w cenie niechałych 20zł za metr2.
wykładzina
Wykładzina ciemniejsza od mojej fabrycznej(w sumie to można powiedzieć że czarna), ale muszę przyznać ładna i całkiem niezłej jakości.
Do tego znalazłem u nich gąbkę/piankę 5mm grubości, która mogłaby posłużyć za wygłuszenie zamiast filcu.
gąbka
Testował to już ktoś?
_________________ Lubisz jeździć?To jeździj, ale rób to tak aby inni też mogli czerpać przyjemność z
jazdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum