Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 21:20 [Freelander] Problem z elektryką
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam. Jestem nowym userem na waszym forum Nie owijając w bawełnę błagam o pomoc Kupiłem pare dni temu Freelanderka z Anglii. Jak sie okazało nie działa tylnia szyba i wycieraczka włacznie ze spryskiwaczką. Próbowałem dojsc który kabel to prądowy ale ZONK na wszystkich kablach mi pokazuje ze nie ma. o co kaman?? lampa stopu działa i podświetlenie tablicy także . W środku podobnie z tym ze rozchodzi sie o wskazniki temp i paliwa a i pytanko ? Guzik od podgrzewania szyb zostaje po wcisnieciu czy wraca do tej samej pozycji i tylko dioda pokazuje ze dziala ogrzewanie? Prosze pomożcie mi
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 00:05, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 21:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po wciśnięciu guzik wraca do tej samej pozycji, dioda pokazuje że jest włączony.
Po wyłączeniu zapłonu trzeba ponownie wcisnąć ten guzik by ogrzewało tylną szybę.
Najszybciej i najczęściej załamują się przewody pod maskownicą w klapie bagażnika.
Taka listwa plastikowa na progu bagażnika, pod nią są przewody.
Sprawdź dokładnie. Nie pamiętam który to plusowy, ale chyba jest tak że wraz z uchyleniem klapy zasilanie przechodzi z przewodu na przewód o ile dobrze pamiętam, co daje efekt w postaci zjechania szyby o parę cm przy otwieraniu.
Późnym wieczorem napisz do mnie na PW postaram się poszukać schematu wiązki tylnej klapy, gdzieś to miałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum