Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 18:52 [R214] Problem z zapłonem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Posiadam rover 214 75 km w gazie (od 2 miesięcy w lpg) problem polega na tym że mam problem z odpaleniem.Silnik zachowuje się tak jakby nie palił na niektóre świece.
Nie raz jednak pali bez problemu nie ma znaczenia pora dnia , stopień rozgrzania, poporostu raz pali raz nie. Na gazie pali za każdym razem.Ale gdy przełączę zpowrotem na benzynę silnik się dusi nie może wejść na obroty ale to mija po kilkunastu/kilkudziesięciu sekundach i potem już jest ok.
Wymieniłem filtr paliwa, sprawdziłem pompe paliwa.
Pomóżcie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lis 23, 2010 13:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 18:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Standardowo na start do sprawdzenia cały układ zapłonowy: cewka, kable, kopułka, palec i świece - jak nie wiesz jak to użyj "szukaj" - jest mnóstwo postów na ten temat...
Standardowo na start do sprawdzenia cały układ zapłonowy: cewka, kable, kopułka, palec i świece - jak nie wiesz jak to użyj "szukaj" - jest mnóstwo postów na ten temat...
świece kable wymienione co do cewki i kopułka jakby one zawiniły to na gazie by nie palił a pali dobrze
Miałem kiedyś podobny problem - na gazie chodził lepiej niż na benzynie
Jaki masz gaz - 3 generacja?
Sprawdź instalację czujnika podciśnienia - całą trasę od kolektora do ECU - u mnie komputer gazu (landi renzo igsystem) ma osobny czujnik podciśnienia, jak mi się zapchał przewód fabryczny to na benzynie szarpał, dusił się - na gazie było duużo lepiej.
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 20:14
A czy w tym modelu wchodzi w gre cos innego niż sekwencja? ps. ja sprawdzałem z mechanikiem przewody i kopułke za pomoca wody, mianowicie zraszalismy poszczególne elementy i sprawdzaliśmy prace...pieknie odpalał lecz po dodaniu gazu gasł..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum