Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 18:42 [R620] Nie Chce odpalić
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!
Jako że nie mogę znaleźć podobnego przypadku więc zakładam nowy temat.
A więc tak, dzisiaj podczas jazdy zaczęła zapalać się żółta kontrolka od silnika i szarpać silnik, po przejechaniu paru km samochód zgasł i już nie chce odpalic. Próbowałem odczytać błędy z kompa ale ta żółta kontrolka nie chce się wogóle zapalić.
POMOCY!!! Co mogło się stać???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 24, 2011 10:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 18:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 09:29
czujnik znajduje sie z prawej strony za rozrusznikiem, bedziesz widział tam kostkę i przewód do tego czujnika. Postaraj sie odpali samochód i poruszac za ten przewód jak będzie skakały obroty to jest ten czujnik. można jeszcze sprawdzic błędy komutera za pomocą metody błyskowej na zwarcie styków
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Sie 2010 Posty: 54 Skąd: Poznań
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 10:29 rover cd
Jak nie masz czym pomierzyć tego czujnika to go podmień jeśli dalej nic musisz pomierzyc złącze ecu wszystko co jest na wtyczce lub spróbować szczytać błędy i będzie wszystko wiadomo
czujnik znajduje sie z prawej strony za rozrusznikiem, bedziesz widział tam kostkę i przewód do tego czujnika. Postaraj sie odpali samochód i poruszac za ten przewód jak będzie skakały obroty to jest ten czujnik. można jeszcze sprawdzic błędy komutera za pomocą metody błyskowej na zwarcie styków
no właśnie nie moge go odpalić, jutro zaciągne go na komputer do warsztatu i się zobaczy
Komputer, przekaznik glowny lub wiazka. To ew. przyczyny. Kolega tak mial w accordzie, ale u niego byla wina uszkodzonej wiazki przez goscia zmieniajacego skrzynie.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum