Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 10:05 [416 si] wskaźnik paliwa
Witam, dziwna sprawa auto zamknięte a wskazówka od paliwa jest uniesiona na faktyczny stan paliwa w zbiorniku pierwszy raz się z czymś takim spotykam, Roverka 416si mam od tygodnia pierwszy rover, wcześniej jeździłem vw, moje zapytanie czy tak musi być czy coś jest nie tak z prądem ? zaczęło się tak dziać po naładowaniu akumulatora. aa wskazówka jest w ogóle bardzo aktywna na każde dotknięcie gazu.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 10:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie nie opada. W trakcie przyspieszania i jazdy pod górkę wskaźnik się podnosi gdy hamuję i jadę z górki wskaźnik opada. Ten typ tak ma, już się przyzwyczaiłem. A gdy wskaźnik zejdzie do 1/3 skali to dopiero jest fajnie wskazówka opada normalnie w oczach
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
za bardzo bym się nie przejmował, ile Roverków tyle sposobów działania wskaźnika paliwa musisz sobie obadać jak działa Twój, na pewno ma jakąś zależność mi wystarczyło raz się w trasce zatrzymać z powodu braku wachy (co najlepsze, wskaźnik pokazywał jakoby paliwko jeszcze było...) i już wiem kiedy trzeba tankować Ja się jeszcze nie spotkałem, żeby w K-serii po wyłączeniu silnika wskaźnik opadał
uff trochę się zmartwiłem nigdy nie miałem okazji jeździć roverem, auto fenomenalne w dziale powitań umieściłem zdjęcia, dziękuję wszystkim za odpowiedź naprawdę niespotykane
jakto nie spotykane, przeciez to jest wskaznik rodem z japonii z lat 90 tych. Wszystkie hondy tez tak maja. Wskaznik ma to do siebie jeszcze, ze gdy paliwa masz wiecej niz polowe baku to dziala w miare normalnie, ale jak juz zjedziesz ponizej polowy to wskazuwka opada znacznie szybcciej niz normalnie!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Siema chłopaki ja mam problem ze mwksazowka paliwa jak ja zatankuje i jade w ogole sie nie podnosi chyba ze jade pod gorke a jak jade z gorki a npo zatankowalem za 60 dyszek to nawet czasami rezerwa sie zapali. Co z tym moze byc??
Siema chłopaki ja mam problem ze mwksazowka paliwa jak ja zatankuje i jade w ogole sie nie podnosi chyba ze jade pod gorke a jak jade z gorki a npo zatankowalem za 60 dyszek to nawet czasami rezerwa sie zapali. Co z tym moze byc??
wygląda to mi na zawieszający się pływak w zbiorniku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum