Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 18:45
Witam,
Postanowiłem dzisiaj rozebrać starą skrzynie na części pierwsze i...
...no właśnie jak się do tego zabrać.
Póki co odkręciłem wszystkie śrubki od "dzwona" ale jakoś nie chce się to rozejść, coś trzyma. Zacząłem więc rozkręcać skrzynię od drugiej strony czyli od takiej kopułki na 3 śrubki. Po jej zdjęciu ukazały się 2 wałki, na których są jakieś koła zębate przykręcona na nakrętkę 32.
Wnioskuję zatem, że aby się dostać do wnętrza skrzyni muszę zacząć rozkręcać ją od strony tej kopułki?
Nie chciałbym czegoś urwać, ani też nie chcę wydawać kaski i oddawać skrzyni do jakiegoś "pożal się boże" mechanika.
Przy próbie odkręcenia mocowania łapy? urwałem 2 klucze oczkowe bo tak to jest wszystko zapieczone, że nie wiem czy coś z tego wszystkiego wyjdzie.
Tak nawiasem mówiąc a raczej pisząc to przy kręceniu wałkiem skrzynia hałasuje więc pewnie nie jest tam za wesoło.
Tak czy inaczej czekam na jakieś wskazówki od której strony się do tego zabrać i czy potrzebne będą jakieś specjalistyczne narzędzia czy może wystarczy zwykły komplet kluczy nasadowych, płaskich/oczkowych, śrubokręt, młotek itp.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum