Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 12:24 [Rover 200 SD 2,0 97] problem z wycieraczkami czasowymi
Mam problem z przednimi wycieraczkami czasowymi. Mianowicie po włączeniu dochodzi do końca szyby i się zatrzymuje na szybie i nie chce wrócić sprawdziłem bezpieczniki i są ok więc nie wiem o co chodzi
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 12:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 07:24
cirek, silniczka się nie kupuje silniczek się naprawia
wyciągasz silniczek (3 śrubki) następnie rozcinasz nity na silniku i dostajesz się tym oto sposobem do elementu który wymaga naprawy. Dolutowujesz blaszki te które są starte(długość metoda prób i błędów choć mi się udało za pierwszym razem), składasz wszystko do kupy zastępując nity śrubkami montujesz i cieszysz się z dobrze wykonanej pracy i działających wycieraczek:)
Szkoda kasy na wymiane naprawa nie kosztuje tylko twój czas no i ewentuale śróbki jak nie masz trzeba kupić....
cirek, Taka moja rada jak będziesz wyciągał silniczek to pamiętaj jak były ustawione te cięgna od wycieraczek. Bo potem cięszko bedzie to ustawić żeby ci nie waliło o podszybie.
Raptile, Dokładnie pochodzi jakiś czas i znowu to samo będzie albo już taki kupi "uszkodzony: Chyba że nowy to pochodzi długie lata.
A te sliniczki to chyba z R200 musi być inne mogą nie pasować.
Mad, A nie bierzesz takiej opcji pod uwage żeby dac jakiemuś forumowiczowi to do zrobienia.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum