Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 20:04 [R75] Lampki wewnętrzne działają nie zapalają
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
witam
mam problem z lampkami wewnątrz R i bagażniku ,wszystko działa jak przycisne guzik ,lecz gdy otwieram dzwi lub gaszę ,lub otwieram bagażnik nic nie działa ,nie wiem gdzie szukać jakiegoś modułu lub bezpiecznika odpowiadającego za to ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 22, 2010 19:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kris-tofer, SeniorA
dzięki chłopaki ,jak ja bardzo słabo znam mój kochany samochodzik, tego bym napewno nie wymyślił a co do przeczytania instrukcji obsługi to chyba się zabiore teraz , bo wstyd mi trochę ale zastanawiam się ilu użytkowników r 75 wie o tym. jak każdy ,jeszcze raz dzięki
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 13:12
A jak wygląda sprawa lusterek w osłonach przeciwsłonecznych? Dopiero po dwóch latach wyczaiłem, że nie działa jak auto jest w ruchu.Możliwe,że tak ma być (i powinno być ,bo nie oślepia w czasie jazdy),ale ostatnio się wkurzyłem i mało nie zanurkowałem do bezpieczników.Na postoju znowu świeciły. U was też?
Dziadek, nie wiem, kiedyś świeciły, ale jedna klapka oberwana, z drugiej strony popalone żarówki, więc nie działa... ale nie przejmuję się tym, bo nie pudruję noska i nie zaglądam w te lusterka nawet
Wysłany: Nie Wrz 12, 2010 19:10
I tu,szanowny kolego,pozwolę się nie zgodzić. Jest tak jak opisałem,trudno o namacalny dowód,choć mógłbym nagrać komórką.
Stoję na światłach,odchylam osłonę,otwieram lusterko i eureka-świeci.
Ruszam,powtarzam operację i...dupa-ciemno.Fajny bajer.
Po zatrzymaniu znowu świecą.
Może taka wersja?
może niedziałanie podświetlania lusterek ma związek z tą klapką, bo tam taki ząbek od klapki naciska na blaszkę, obwód się zamyka iiiii? lampka zaczyna świecić czasami jest tak, że ząbek spadnie z blaszki, czy przepali się żarówka.
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 19:45
Dziadek napisał/a:
Dopiero po dwóch latach wyczaiłem, że nie działa jak auto jest w ruchu.Możliwe,że tak ma być (i powinno być ,bo nie oślepia w czasie jazdy),ale ostatnio się wkurzyłem i mało nie zanurkowałem do bezpieczników.Na postoju znowu świeciły. U was też?
Podświetlanie u kierowcy i pasażera u mnie świecą w każdym momencie.
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 20:17
Wczoraj miałem okazję przewieżć się Lexusem i tam jest to samo,tylko tam lusterka świecą się po wyłączeniu silnika. U mnie jest jeszcze ta puszka od alarmu na środku podsufitki,chyba nie wszystkie R75 to mają. Taka wersja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum