Wysłany: Sob Mar 27, 2010 15:09 [45 2.0 2000]Jak zdemontować drzwi
Ma rovera 45 2.0 diesel. Potrzebuje dokręcić obudowę zewnętrznej klamki od drzwi kierowcy. Jak mam to zrobić? Jak ściągnąć wewnątrz tą osłonę żeby dostać się do tego mechanizmu? Ściągłem sobie z forum RAVE, ale mi to nie działa, nie chę mi się to odtworzyć. Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 15:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 16:54
...żeby otworzyć RAV'a musisz przestawić datę w systemie na bodajże 2000r. i się otworzy spoko, a co do demontażu tapicerki- dwa wkręty w rączce, jeden w klamce wewn i jeden widoczny w plastikowej części drzwi przy zawiasie, następnie pociągnij za spód- tam się to trzyma na plastikowych zatrzaskach, bodajże 7 szt. , następnie delikatnie podciągaj całą tapicerkę do góry, aha bym zapomniał, jak odkręcisz ten wkręt w klamce wewn. musisz wypiąć wtyczkę od elektryki szyby i delikatnie cofnąć klamkę do tyłu- jest tam na takich haczykach i musi z nich wyjść- to wsio, powodzenia
Ostatnio zmieniony przez Jugol Nie Mar 28, 2010 01:03, w całości zmieniany 1 raz
nic z tych rzeczy, to przy katalogu epc się przestawia datę
miuzziker ściągnij Rave na dysk c i w tym samym miejscu wypakuj i powinno działać, też miałem z tym problem
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Mar 27, 2010 17:21, w całości zmieniany 1 raz
...żeby otworzyć RAV'a musisz przestawić datę w systemie na bodajże 2000r. i się otworzy spoko, a co do demontażu tapicerki- dwa wkręty w rączce, jeden w klamce wewn i jeden widoczny w plastikowej części drzwi przy zawiasie, następnie pociągnij za spód- tam się to trzyma na plastikowych zatrzaskach, bodajże 7 szt. , następnie delikatnie podciągaj całą tapicerkę do góry, aha bym zapomniał, jak odkręcisz ren wkręt w klamce wewn. musisz wypiąć wtyczkę od elektryki szyby i delikatnie cofnąć klamkę do tyłu- jest tam na takich haczykach i musi z nich wyjść- to wsio, powodzenia
Czy ta wtyczka od szyb znajduje się pod tą klamką czy jak?
Czy wyciągał ktoś klamkę zewnętrzną? Rozebrałem drzwi ale tam w ogóle nie ma dojścia do tej klamki. Zauważyłem że plastik który nachodzi na gwint śruby jest pęknięty i dlatego odchodzi klamka. Jak by się może zdemontowało szybę to bym mógł go skleić. Jak w ogóle wymienić taką klamkę?
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 22:52
miuzziker napisał/a:
Czy wyciągał ktoś klamkę zewnętrzną? Rozebrałem drzwi ale tam w ogóle nie ma dojścia do tej klamki. Zauważyłem że plastik który nachodzi na gwint śruby jest pęknięty i dlatego odchodzi klamka. Jak by się może zdemontowało szybę to bym mógł go skleić. Jak w ogóle wymienić taką klamkę?
...wyciągałem 3 klamki, da się, ale trzeba być cierpliwym i mieć złodziejskie ręce
I jak kasjo pisze wyżej- demontaż szyby Ci nic nie da, najtrudniej dostać się do śrubki w samym narożniku, ale da się
Jaki to dokładnie klej? Trzyma dobrze? Co dokładnie posmarowałeś? Mi odchodzi lekko tylko jedna strona klamki więc ma ciężko z dojściem żeby dobrze posmarować. Próbowałem na kropelkę ale nie trzyma.
Kleił je koleś od którego kupiłem auto.. mówił że to taki do szyb wygląda konsystencją jak sylikon ale bardzo twardy..Mam wysmarowana blachę która zakrywa klamka i dociśnięta tylko. Wiem bo jedna mi puściła:)...
Pozwolę sobie odgrzać owy temat gdyż i mnie dotyczy a jestem nowy. Czy autor tematu uporał się ze swoim problemem, jeśli tak to w jaki sposób gdyż i ja mam "WYCIUKANĄ" klamkę zewnętrzną kierowcy.
---
Udało się, tak mi się przynajmniej wydaje. Klamkę a raczej plastik otaczający śrubę w środku skleiłem żywicą epoksydową (dwuskładnikową) pomieszaną z materiałem ze starej koszulki. Jest już zamontowana i przez noc będzie twardnieć. Powinno być lepiej niż w przypadku poxiliny ponieważ żywica jest bardziej płynna i dostaje się w więcej zakamarków. pozdrav!
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum