Witam nie dłużej niż tydzień temu stałem się szczęśliwym posiadaczem Roverka 45. Chciałbym wiedzieć co należy na 'dzień dobry' powymieniać aby autko długo mi służyło. Do tej pory jeździłem Polonezem za 700 PLN w którym nie wymienia się nic do póki się nie zepsuje.
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 00:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chciałbym wiedzieć co należy na 'dzień dobry' powymieniać aby autko długo mi służyło
na pewno rozrząd bo jest najważniejszy i jeśli pękł by pasek to do widzenia, olej silnikowy plus filtr oleju, filtr paliwa, powietrza, kabinowy też możesz zmienić dla lepszej wentylacji, sprawdzić hamulce (jak wyglądają tarcze, klocki), sprawdzić płyn chłodzący do ilu jest stopni bo idzie zima, poziom płynu wspomagania, sprawdzić testerem na zawartość wody płyn hamulcowy czyli jego przydatność
jeśli coś pominąłem to ktoś dopisze
Więc Ten model ma pasek rozrządu? Trochę szkoda bo moja kobieta ma Sicento i tam jest łańcuszek jak zapytałem w serwisie kiedy go wymienić to facet tylko machnął ręką. Ale ok dzięki za pomoc
_________________ 0-100 km/h - 8,25 sec!
'Nie pałuj gdy silnik Twój zimny jest'
alexi, wymień tak jak pisze szoso420 bo dobrze radzi, rozrząd najważniejszy a jeszcze ja bym sprawdził sobie przeplwyke czy auto chodzi lepiej jak sie odepnie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum