Wysłany: Wto Paź 05, 2010 07:42 [R600] Skrzynia z diesla bedzie pasowała do benzyny?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
W zwiazku z awaria skrzyni biegow mojego roverka kupilem od razu drugiego na czesci tyle ze... chyba kupilem diesla sadzac po wygladzie silnika ale scialem sie dopiero w domu ... czy skrzynia biegow bedzie pasowala z diesla do benzyny
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 24, 2011 21:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 05, 2010 07:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Od Diesel'a do żadnej benzyny (i odwrotnie) skrzynia nie podpasi, ze względu na przełożenia. Inne są przełożenia przekładni głównej i przełożenia poszczególnych biegów.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Panowie .... zasadnicza sprawa jest taka, że benzynowe silniki wolnossace hondowskie (618i, 620Si, 623Si) są umieszczone odwrotnie w komorze silnika (są po prawej stronie patrząc od przodu) a silniki turbo roverkowe (620 SDi - diesel i 620Ti turbobenzyna) są umieszczone nazwijmy to "normalnie", czyli są po lewej stronie komory silnika patrząc od przodu auta, wiec to jest podstawowy powód dla którego skrzynia nie ma prawa pasować z 620Ti do 620Si.
Jeżeli kupiłeś całą 6setke Ti to skrzynia napewno nie będzie pasować. ja na twoim miejscu bym sprawdził w jakim stanie jest ten silnik, ewentualnie zrobił mały remont i robił SWAPa na Ti
silnik podobno jest sprawny, ale swapa raczej nie zrobie bo nie mam czasu ani kasy na to wiec niebawem bedzie do sprzedania, a tymczasem znowu musze szukac skrzyni biegow do SI =|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum