Wysłany: Pią Paź 08, 2010 13:15 [r45] PILNA SPRAWA czy w 2.0 IDT jest pompka paliwa?
witam, mam pilna sprawe (auto na kanale) czy w roverze 45 2.0 IDT jest pompa paliwa? tzn taka elektryczna mala w zbiorniku? Mialem problem z autem dusil sie powyzej 3 tys obr, teraz powyzej 1 tys , po zdiagnozowaniu wsyzstkiego odpianieni filtra , srpawdzanie wtryskow itp okazalo sie ze jak podlaczylismy paliwo bezposrednio to dziala normalnie wiec mam pytanie czy taka pompa elektryczna jest i jak sie do niej dobrac? Prosze o szybka odp
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 13:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 14:35
Albo nie trzyma zawór zwrotny w gruszce, fitr paliwa do sprawdzenia- wymiany, w najgorszym wypadku pompa VP-30 zaczyna umierać, ale jak piszesz, że bezpośrednio jest ok, to szukaj przeszkody od zbiornika paliwa do samej pompy wtryskowej.
Mialem problem z autem dusil sie powyzej 3 tys obr, teraz powyzej 1 tys , po zdiagnozowaniu wsyzstkiego odpianieni filtra , srpawdzanie wtryskow itp okazalo sie ze jak podlaczylismy paliwo bezposrednio to dziala normalnie
Jugol napisał/a:
to szukaj przeszkody od zbiornika paliwa do samej pompy wtryskowej.
Dziękuję wszystkim za pomoc, filtr paliwa był wymieniany 2 miesiące temu , właściwie to nie wiem co było przyczyna takiej sytuacji, może komuś się to w przyszłości przyda wiec napisze jak poradziłem sobie z ta przypadłością. Odłączyłem filtr paliwa i podłączyłem w jego miejsce pompkę ciśnieniową zasilana elektrycznie, cały układ się "przepchał" i po ponownym podłączeniu filtra wszystko działa jak należy , być może w układzie gdzieś było trochę wody i to było problemem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum