Wysłany: Wto Paź 12, 2010 11:44 Testbook T4 - pomoc
Witam wszystkich otóż dzisiaj wpadł mi w ręce testbook T4 niestety pozbawiony jest płyty CD która jest potrzebna do prawidłowej pracy aplikacji diagnostycznej (diagnostic system 6.00), kabelków również nie ma niestety ...
Jeśli ktoś ma jakieś info to myślę że się dogadamy co i jak
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 12, 2010 11:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam wszystkich otóż dzisiaj wpadł mi w ręce testbook T4 niestety pozbawiony jest płyty CD która jest potrzebna do prawidłowej pracy aplikacji diagnostycznej (diagnostic system 6.00),
Chyba nie do końca. Dlatego że do odpalenia diagnostyki w Roverach 25,45,75 potrzebujesz płyty która nazywa się DST0004 lub DST00006 . Instalką samego T4 jest płyta z opisem RDS 5.04 lub 6.0 .
Czy masz oprogramowanie RDS 5.06 czy 6.0? Czy ten Testbook T4 to oryginalna konstrukcja czy tylko samoróbka?
Jeśli chodzi o lapka to jest to Dell Latitude C600 według zdjęć to identyczny
konfiguracja:
- P III 750MHz
- 196Mb Ramu
- HDD 10Gb
Systemem tutaj jest WinXP Prof który po odpaleniu ładuje aplikacje
http://yfrog.com/8b20101012096j
Frugas, czyli najdrożej części, Interface, nie masz Bo komputer to raczej najtańsza wersja a płytki i oprogramowanie jest na sieci, ale bez interface i kabli nie masz T4 Szkoda
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Bardziej chodziło mi o użytkowanie go w domu niż zarabianie na nim
A co do kontrolera to może gdzieś schemat znajdę bo mam takiego magika co potrafi wiele
A co do kontrolera to może gdzieś schemat znajdę bo mam takiego magika co potrafi wiele
Nie jedna głowa nad tym myślała. Dla mnie przeglądał interfejs T4 koleś który rozpracował DIS-a i SSS do BMW i jego interfejs łączy się jak oryginał i nie dawał rady rozpracować do T4.
[ Dodano: Wto Paź 12, 2010 15:53 ]
Na ebayu są chińskie podróbki w dobrej cenie
Dobra jak zobaczyłem cenę to mi się już wszystkiego odechciało, także dziękuje wszystkim
Do lapka dołożę większy dysk, trochę ramu i go sprzedam z win xp
Frugas, Jak chcesz robić sama diagnozę auta bez kasowania błędów tylko odczyt tych rzeczy:
1 System tests status
4 Calculated Load Value
5 Engine Coolant Temp
11 Intake Manifold Pressure
12 Engine RPM
13 Vehicle Speed
14 Ignition Timing Advance
15 Air Intake Temperature
16 Air Flow Rate from MAF
17 Absolute Throttle Position
28 OBD standard
31 Time Since Engine Start
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum