Wysłany: Czw Paź 14, 2010 08:13 [R214 1.4Si 98r]Problem z centralnym i immobilajzerem
Witam wszystkich:)
Od niedawna jestem posiadaczem roverka i mam z nim nietypowy problem a mianowicie:
-podczas zamykania drzwi z pilota przez chwile włącza mi sie podświtlenie deski rozdzielczej, pozycyjne i dmuchawa ale nie zawsze.
- nie zawsze zamyka mi drzwi ale immobilajzer sie włącza.
-na kluczyk reaguja tylko drzwi od kierowcy.
Trwa to juz tydzień i nie moge sobie z tym poradzić
W czym tkwi problem? Przeszukałem forum ale niestety nie trafiłem na odpowiedź na moje pytanie.
Z góry dziekuje za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 08:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź w pierwszej kolejności wiązkę tylnej klapy. Jest ona w gumowej otoczce po prawej stronie przy zawiasie. Zobaczysz to kiedy otworzysz klapę bagażnika. Mogły się jakieś kable poprzecierać i te problemy mogą być tego efektem.
Dzięki za rade jutro sprawdze
Pojawił sie jeszcze jeden problem centralny z kluczyka i pilota tylko otwiera mi drzwi natomiast nie reaguje na zamkniecie:/ czy immo ma jakies zabespieczenie np. dodatkowy bespiecznik? i gdzie sie znajduje sterownik od immobilajzera?
[ Dodano: Pią Paź 15, 2010 20:06 ]
Zrobiłem tak jak radziłeś i żeczywiście trzy kable były przetarte i robiło zware.
Wielkie dzięki za pomoc
Po zlutowaniu kabli i zaizolowaniu wszystko wróciło do normy oprócz centralnego:/ immobilaizer działa dobrze natomiast centralny nie działa ani z kluczyka ani z pilota gdzie moge szukac problemu?? sprawdzilem bespieczniki i wszystkie dobre
Sprawdziłem wszystkie zarówno te pod maską jak i w kabinie kierowcy, wiazki w drzwiach sprawdziłem i są ok. Który przekaźnik odpowiada za zamek centralny??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum