Wysłany: Czw Paź 14, 2010 08:56 [Rover416si 96r] gaśnie przy włączonym ogrzewaniu i klimie
Witam. Mam taki problem w swoim roverku 416 si 1996r. Gdy jade na właczonej klimatyzacji bądź też ogrzewaniu gaśnie mi silnik przy dochamowywaniu. Co to może być? Bardzo proszę o pomoc. Dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 08:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pierwsze co bym sprawdził to alternator i akumulator. Weź woltomierz i sprawdź napięcie na akumulatorze na wyłączonym silniku powinno być ok 12,5V oraz na włączonym silniku powinno być ok 14V.
Dzięki za rady, jutro z tym powalczę. Też myślałem, że to krokowy silniczek na początku, ale nie falują mi obroty. Dzisiaj kilka minut po włączeniu ogrzewania znowu zgasnał przy hamowaniu. Ciężka sprawa. Czekam na dalsze pomysły. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum