Wysłany: Czw Paź 14, 2010 08:57 [R45 1.6 80kW, 2000r] Co to za zbiornik "purge tank
Witam,
Ciągle próbuję zlokalizować powód nie odpalania rano auta, wymienione już wszystko jak pisałem w innym wątku, no i dziś rano znowu postanowiłem poprzyglądać się mojemu R45 i natrafiłem na luźno wiszącą rurkę od zbiorniczka który jest na linii między akumulatorem, a zbiorniczkiem od płynu hamulcowego. Taki czarny, dochodzi do niego jakiś przewód, i wychodzi właśnie ta rurka.
Bardzo proszę zerknijcie zaznaczyłem to na zdjęciu i dajcie znać czy to powinno tak wisieć?
Napisane jest na tym "purge tank".
Z góry dzięki, pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 08:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 79 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Czw Paź 14, 2010 09:09
To jest pojemnik z węglem aktywnym, do pochłaniania oparów benzyny. Jedna z tych rurek powinna być "luźna", w 200 jest ona włożona chyba w belkę pod silnikiem, nie pamiętam dokładnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum